Tatlı Badem Yağı Ne İşe Yarar?

Tatlı Badem Yağı Ne İşe Yarar?

   Özellikle kadınların sık sık kullandığı ve bir çok faydası olan yağlardan biridir tatlı badem yağı.O kadar çok faydası var ki say say bitmiyor.Şimdi size bu faydaları nelerdir,hangi alanlarda kullanabilirsiniz bunları anlatacağım.

  Tatlı badem yağı özellikle cilt bakımında kullanılan yağlarda listenin üst sıralarında yer alıyor.Bana göre ise ilk beşe kesin girer.Cilt üzerine uygulandığı zaman pürüzsüzleştiriyor ve yumuşaklık kazandırıyor.Ayrıca cildi yatıştırma etkisi de bulunuyor.Şuanda bilinen kozmetik markalarının neredeyse hepsi bu etkiyi bildikleri için ürünlerinin içine badem yağını katmayı eksik etmiyor.Ancak dikkat etmeniz gereken bir durum var.Marketlerde veya kozmetik ürünlerin satıldığı yerlerde badem yağı iki adet bulunur.Bunlardan birisi bizim bugün bahsedeceğimiz tatlı badem yağı, bunun dışında bir de acı badem yağı bulunuyor.Bu yağın etkilerini daha sonra ki yazımızda anlatacağız.Bugün ki konumuz Tatlı Badem Yağı…

    Tatlı badem yağının kullanım alanlarından birisi de kirpik,saç,kaş ve sakalları güçlendirmesidir.Kirpiklere ve kaşlara uygulandığı zaman gürleşmesini sağlamaktır.Yapmanız gereken sadece badem yağından elinize birazcık alarak kirpik ve kaşlarınıza masaj yapmak.Ardından 1 gece beklettikten sonra sabah ılık su ile yıkayabilirsiniz.Düzenli bir şekilde kullanıldığı zaman etkisini göreceksiniz.

   İçinde bulunan A,B ve E vitaminleri sayesinde kızarıklık,morluk ve yarayı tedavi edilmesine yardımcı olur.Güneşe aşırı maruz kalmaktan meydana gelen güneş lekeleri,izleri vb. durumları iyileştirmeye yardım eder.Cildi nemlendirir.Göz altında oluşan koyu halkaların azalmasına yardımcı olur.Sivilce tedavisinde sık sık kullanılan bir yağdır.Sivilce oluşumunu engeller.Döküntü,kaşıntı vb. cilt rahatsızlıklarını azaltır.Bal ile karıştırılıp saça uygulandığı zaman kepeği önler.Aynı şekilde bal ile karıştırılıp dudaklara sürüldüğü zaman dudaklar besler ve nemlendirir.Çatlamış topuklara geceden uygulanıp 1 gece bekleyince çatlakların düzelmesine yardımcı olur,yumuşatır.

  Bu kadar faydası olan bir yağı kullanmadan olmaz değil mi? :))

  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir